Word lid Bestel gratis

In actie voor Rookvrij Lelystad

In gesprek met wethouder Lelystad en beleidsmedewerker.

4 juni 2018 hebben 2 leden van regiopunt Lelystad een brief overhandigd voor het College van B&W. Hierin vragen zij namens Longfonds Flevoland aandacht voor Lelystad Rookvrij.

Tekst Brief:

Geacht college van Lelystad

Wij, als vrijwilligers van het Longfonds Lelystad, vragen uw aandacht voor het volgende:

Zou het mogelijk zijn in het kader van het streven naar een ‘Rookvrije Generatie’ Lelystad als eerste stad van Flevoland en mogelijk van Nederland  op de kaart te zetten als rookvrije stad. Ons stadsmerk ‘Lelystad geeft lucht’ sluit naar ons idee hier naadloos op aan.

Het initiatief van de ‘Rookvrije Generatie’ komt van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Inmiddels hebben al veel partijen aangeven achter een Rookvrije Generatie te staan. Steeds meer zorginstellingen, gemeenten, scholen, sportverenigingen, speeltuinen en bedrijven sluiten zich aan. En ook de overgrote meerderheid van de Nederlanders steunt het streven naar een Rookvrije Generatie.

Als nog veel meer mensen en organisaties zich aansluiten en actief worden, bereiken we ons doel: een Rookvrije Generatie. ‘Lelystad geeft Lucht’ sluit aan bij het doel van het Longfonds: streven naar rookvrije lucht voor jong en oud. Samen kan het een Unique Selling Point worden voor Lelystad!

Vriendelijke groet,

Jos d’Arnaud-Appelo en Adèle van der Eem-Huyerman

Namens Longfonds Flevoland