Word lid Bestel gratis

Longpunt Almere 15-11-2016

Medicinale zuurstof, Hans ten Heggeler; firma WestFalen.

Er zijn in Nederland 12.000 mensen/patiënten die zuurstof gebruiken. Deze zuurstof wordt door de longarts voorgeschreven en deze bepaald hoeveel zuurstof de patiënten nodig heeft.

Voor de rest wordt er medicinale zuurstof geleverd aan: ziekenhuizen, verpleeg/verzorgingstehuizen en hulpdiensten.

De vergoeding van de zuurstof wordt betaald vanuit de basis verzekering. De standaard voorziening, mobiliteitsvoorziening en een tegemoetkoming in de stroomkosten worden daaruit vergoed.

Er zijn verschillende toedieningen:

* Stationaire concentrator (alleen voor thuis)

* Cilinders (mobiliteit voor thuis)

* Home fill systeem (systeem die je thuis kan vullen)

* Mobiele concentrator (mobiel systeem, vooral voor vakantie). Is adem gestuurd. Moet je wel goed door je neus kunnen ademhalen.

* Vloeibare zuurstof

Welk systeem je krijgt is afhankelijk van je woon- en gezinssituatie. Bij de eerste levering krijg je uitleg van een medewerker van WestFalen en deze komt na 10 dagen weer om te kijken of alles duidelijk is en of er nog vragen zijn.

De systemen zijn er opgericht om de patiënten (ondanks de zuurstof) zo mobiel mogelijk te houden.

Vakantie en zuurstof.

De zuurstof wordt op je vakantie adres afgeleverd, dus je hoeft het zelf niet mee te nemen. Het is raadzaam om het minimaal een week van te voren aan te vragen.

Het is belangrijk om eerst een offerte aan te vragen. Voor het buitenland kunnen er (hoge) kosten aan verbonden zijn. En er is geen extra vergoeding voor.