Word lid Bestel gratis

Longpunt Almere 20-02-18

Vrijwilligers Mantelzorg Centrale Almere (VMCA)

Marjan heet een ieder welkom op dit Longpunt en stelt Tineke Post voor van het VMCA. 

Het onderwerp van dit Longpunt is: Vrijwilligers Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), wat kunnen wij voor u betekenen voor een beter leven.

Het VMCA is het aanspreekpunt voor vrijwilligers en mantelzorgers. Mantelzorger ben je als je minimaal 8 uur per week en 3 maanden of langer zorgt voor een ander.

Het VMCA Expertisecentrum is 20 februari 2018 officieel geopend.

http://www.vmca.nl/

Iedere mantelzorger kan hier terecht voor advies en ondersteuning. Ook verzorgt het VMCA verschillende activiteiten voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld coaching gesprekken (voor inzicht en advies over je situatie), cursussen (om je kennis te verbreden), inspiratieavonden, de gesprekstafel (voor het delen van ervaringen en om tips en handvatten te krijgen), tijd voor je zelf (voor ontspanning en ontmoeting met andere mantelzorgers) en inzet vrijwilligers.

Als je ingeschreven staat bij het VMCA als mantelzorger kan je in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment.

De 14 wijkteams (waarin o.a. de Zorggroep, gemeente, MEE en VMCA) kijken gezamenlijk wat nodig is.

Burennetwerk: bij burennetwerk koppen we vrijwilligers aan hulpvragen, zoveel mogelijk in de eigen wijk. Dit kan gaan om samen te wandelen, boodschappen doen, ophalen en wegbrengen scootmobiel, kleine klusjes in en om het huis of iemand die gezellig wekelijks op de koffie komt.

Het Gilde: het Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit enthousiaste vrijwilligers (vaak gepensioneerden). Zij verzorgen o.a. rondleidingen door het centrum van Almere.

Administratieve adviezen indien u hulp of advies nodig hebt bij uw administratie of het invullen van uw belastingaangifte.

Computerhulp (incl. tablets en mobiele telefoon), u kunt contact opnemen als uw computer of printer het niet meer goed doet.

5000 stappen.nl. Vanuit verschillende wijken trekken zij er wekelijks op uit om samen te wandelen. De groepen zijn niet oud, jong, dik, dun, snel of langzaam, ze zijn ‘gecombineerd’ en bovenal gezellig. Na afloop is er gelegenheid voor een kop koffie of thee.

Diligence Almere heeft 2 busjes waarmee zij uitstapje verzorgen.

Het was een informatieve middag.

Marjan bedankt Tineke voor de presentatie en de bezoekers voor hun aanwezigheid.

Verslag gemaakt door Anneke van Dijk