Word lid Bestel gratis

Sportbedrijf Lelystad Rookvrij!

 Vanaf maandag 8 april 2019 zijn de terreinen van Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden  in Lelystad rookvrij

Sportbedrijf Lelystad streeft naar een gezonde leefstijl voor bezoekers en uiteraard voor medewerkers. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Sport en roken gaan daarom niet samen. Om bij te dragen aan een gezonde leefstijl en een vitale stad zijn vanaf maandag 8 april 2019 de terreinen van de sportaccommodaties Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden rookvrij.

Zien roken, doet roken
Het Sportbedrijf sluit zich aan bij het doel van de Rookvrije Generatie: een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermd zijn tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Elk kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Daarvoor is het nodig dat iedereen het goede voorbeeld geeft en dat de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij gemaakt worden.

Maurice Leeser, directeur van Sportbedrijf Lelystad, vertelt: “Sportbedrijf Lelystad levert met alle sport- en beweegactiviteiten een bijdrage aan een gezonde en vitale stad. Daar hoort ook een rookvrije sportomgeving bij. Zo komen onze jonge bezoekers niet in de verleiding om te gaan roken en voorkomen we meeroken. Met deze maatregel willen wij de Lelystadse kinderen beschermen en ervoor zorgen dat zij rookvrij kunnen opgroeien.”

Wat verandert er bij Sportbedrijf Lelystad?
Iedereen is en blijft welkom bij De Koploper en De Rietlanden, ook rokers. Het Sportbedrijf vraagt rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De hoofdentrees van De Koploper en De Rietlanden en alle plekken binnen deze terreinen zijn straks rookvrij. Ook het achterterrein en de buitenwaterspeeltuin zijn vanaf maandag 8 april 2019 rookvrij. Kinderen kunnen ook in de buitenlucht in aanraking komen met tabaksrook en door een rookvrij terrein wordt dit voorkomen.