Word lid Bestel gratis

Vacature collectanten

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte. Mensen met astma, COPD of een andere longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Wij strijden voor gezonde longen en tegen longziekten.

Het Longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging, en komt op voor de belangen van mensen met longziekten. Dit gebeurt door belangenbehartiging van de leden, het geven van informatie en advies, het delen van ervaringen, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van projecten op het gebied van preventie, verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven.

De financiering van de activiteiten ten behoeve van onze doelgroepen vindt plaats uit middelen die geworven worden door de afdeling Fondsenwerving en Communicatie. Een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is onze jaarlijkse nationale collecte die door de collecteorganisatie wordt ondersteund. Deze collecteorganisatie bestaat uit een hoofd collecte, 5 regioleiders, 50 vrijwillige regio collecte-coördinatoren, 4.500 vrijwillige collecte-organisatoren en zo’n 32.000 collectanten.

Voor de collecte zijn wij op zoek naar:

Collectanten

De collecte vindt ieder jaar plaats in de maand mei en duurt  een week. Als collectant kunt u zelf bepalen op welke dag u in deze week gaat collecteren. Het zal u zo’n 1,5 à 2 uur van uw tijd kosten.

Aanmelden

Wilt u ook meehelpen als collectant?  Meld u aan via mail http://collecte@longfonds.nl of bel 033-434 12 87.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.