Word lid Bestel gratis

Vacature organisator

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte. Mensen met astma, COPD of een andere longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Wij strijden voor gezonde longen en tegen longziekten.

Het Longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging, en komt op voor de belangen van mensen met chronische longziekten. Dit gebeurt door belangenbehartiging van de leden, het geven van informatie en advies, het delen van ervaringen, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van projecten op het gebied van preventie, verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven.

Een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is onze jaarlijkse nationale collecte die door de collecteorganisatie wordt ondersteund. Deze collecteorganisatie bestaat uit een hoofd collecte, 5 regioleiders, 50 vrijwillige regiocoördinatoren, 4.500 vrijwillige organisatoren en zo’n 32.000 vrijwillige collectanten.

Voor de organisatie van de collecte, elk jaar in mei, zijn wij op zoek naar vrijwilligers in de functie van:

Collecteorganisator

Wat houdt de functie in?
Het gaat om een organiserende vrijwilligersfunctie, waarbij u jaarlijks vanaf april tot en met eind mei (na de collecte), een aantal uren/avonden per week actief bent. De hoofdtaak is het organiseren van de collecte in uw wijk samen met zo’n 10-15 collectanten (afhankelijk van de grootte van de wijk). U wordt daarbij ondersteund door de regiocoördinator collecte.

Welke taken heeft een collecteorganisator?

  • Indeling van de wijk en verdeling van de straten onder de collectanten (evt. met hulp van de regiocoördinator collecte)
  • Bellen van alle aangemelde collectanten om afspraken te maken over de te lopen route en het brengen/ophalen en halen/inleveren van de collectebussen (vanaf 6 weken vóór de collecte)
  • Tellen van de opbrengsten bij inname van de collectebussen (bij voorkeur samen met de collectant)
  • Storten van de opbrengsten op de bankrekening van het Longfonds
  • Administratieve afhandeling en verzending van de daarvoor bestemde formulieren naar het hoofdkantoor
  • Versturen van bedankkaartjes naar de collectanten

Meer informatie?
Wilt u ook meehelpen met de organisatie van de collecte van het Longfonds ? Meld u dan aan via mail http://collecte@longfonds.nl of bel  033-434 12 87.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.